Med nosečnostjo se žensko telo spreminja. Najbolj opazna sprememba je povečanje trebuha, ko plod raste. Vedno večji in vedno težji plod povzroči spremembno težišča telesa. Težišče se premakne naprej. Sprememba težišča najbolj vpliva na mišice in metvretenčne diske. Mišice morajo delati veliko več, da uravnotežijo pritisk, ki ga povzroča sprememba težišča. Tudi diski morajo prenašati večji pritisk (na primer ob sklanjanju), pritisk je lahko tudi do 20x večji kot običajno.

Vpliv nosečnosti na ledveno hrbtenico

Od 6. meseca nosečnosti dalje se veliko nosečnic sooča z bolečinami v hrbtu ali v predelu medeničnega dna, saj je trebuh že občutno večji, težišče pa je prestavljeno naprej. Nexcare™ opora za nosečniški trebuh lajša tovrstne bolečine:

nexcare

✔️ Opora dvigne nosečniški trebuh in tako sprosti težo otroka oz. omogoči, da se teža trebuha lepše porazdeli po večjem delu hrbta.
✔️ Nudi nežno, a stabilno oporo, kar sprošča nelagodje v predelu hrbta in trebuha.
✔️ Stabilizira hrbtenico in trebuh in izboljšuje telesno držo.
✔️ Fiksira se z ježkom, kar omogoča prilagajanje glede na rast otroka.
✔️ Izdelana je iz nežnih materialov, ki koži omogočajo dihanje.
✔️ Opora je elastična in ne vsebuje lateksa.

Vpliv nosečnosti in poroda na trebuh

Ko trebušček raste, se mišice razmikajo in nekaterim ženskam se stanje ne vrne v začetni položaj. V približno tretjini primerov pride do stanja razmika trebušnih mišic, ki ga imenujemo diastaza rektusov. Po porodu priporočamo uporabo Nexcare™ pasu za trebuh, ki drži skupaj obe strani trebušne stene in tako pomaga, da se stukture vrnejo v običajen položaj.

nexcare

nexcare

✔️ Pas drži trebuh v pravilnem položaju, mamici pa zagotavlja občutek varnosti in udobja. 
✔️ Zagotavlja nežen, a še vedno močan pritisk na trebušne mišice, ki so oslabljene po porodu.
✔️ Pomaga mami, da se čim hitreje vrne k običajnim aktivnostim.
✔️ Posebej priporočljiv je po carskem rezu, saj nudi trebuhu udobje in zaščito v času celjenja.
✔️ Iz mehkega materiala in neopazen pod oblačili.

 

Informacije, podane v članku, ne nadomeščajo diagnoze osebnega zdravnika ali specialista. Glede vašega zdravstvenega stanja se vedno posvetujte z zdravnikom. Upoštevajte navodila za uporabo izdelkov.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki