Vedno sem si želela fantka. Ko sem ga dobila, sem ugotovila, da ne vem dosti o vzgoji fantov, še manj pa o skrbi za penis. S tabo delim svoje izkušnje, ker jih z mano ni delil nihče. Naj vam pridejo prav!

1. Do erekcije lahko pride zelo zelo kmalu

Kmalu, kot na primer pri dveh  tednih. To te lahko malo šokira, ampak je popolnoma normalno.  Ne skrbi, nič ni narobe. Pazi pa, ko ga previjaš, saj gre curek lahko naravnost v njegove oči.

2. Boli, če je kaj ovito okoli

Preden lahko govori in ti pove kaj je narobe, se bo tvoj fantek zvijal in kazal v predel trebuščka ali spolnega uda. Preden zapaničariš, preglej njegov penis. Pogosto se lahko okoli ovije las. To zelo zelo boli. Kako ga odviješ? Povečevalno steklo in pinceta, pa bo.

3. Lahko izgine

Nekega jutra sem previjala sina in na mestu, kjer bi moral biti njegov lulček, je bil samo en majhen krogec. Zapaničarila sem in takoj poklicala pediatra. Povedal mi je, da dobi veliko klicev na to temo, da je to popolnoma normalno in da se bo kmalu spet prikazal, samo z dvema prstoma naj nežno pritisnem ob straneh, kjer se skriva in spet bo tu.

4. Mogoče bo sin jokal, ko bo ugotovil, da je očijev večji

Nekega dne bo sin videl, da je očijev penis večji od njegovega. To ga lahko vznemiri. Če je očka pameten, bo povedal, da je to zato, ker je on že popolnoma odrasel in naj sin ne skrbi, ker bo tudi njegov enkrat tak. Če ni pameten, se bo važil pred sinom in se ponosno opazoval v ogledalu in ti boš tista, ki bo morala sina potolažiti.

5. Ko se nauči govoriti, bo veliko govoril prav o svojem lulčku

Če je pokonci, ti bo povedal. Če je spuščen, ti bo povedal. Če je postrani, ti bo povedal. Če je moker, ti bo povedal. Če se raztegne, ti bo povedal. Če smrdi po kloru, ti bo povedal. Če se katerakoli od stvari zgodi v javnosti, ni pomembno, ti bo povedal.

6. Meril ga bo

Fantki radi merijo stvari. Pazi, da bo merjenje vedno varno.

7. Vprašal te bo zakaj se lulčki razlikujejo

Nekateri so večji, drugi manjši, nekateri so obrezani in nekateri niso. Sin me je enkrat pri večerji vprašal zakaj je njegov penis drugačen od prijateljevega. (Mož je moral kar naenkrat na WC). Povedala sem mu, da se nekateri odločijo obrezati, drugi pa ne. Na srečo je bil zadovoljen z našo odločitvijo. Res ne vem, kaj bi naredila, če bi hotel tak lulček, kot ga ima prijatelj.

Torej, če povzamem, je lulček precej pomembna stvar, čeprav je še majhen kot fižolček.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki