Že nekaj mesecev redno uporabljam voziček Cybex Balios S, zato lahko podam relevantno oceno, saj sem ga sprobala na vseh terenih, v vseh vremenskih situacijah ter pri obeh otrokih.

Košaro ves čas uporabljam pri malčku (4m), podrobnejši opis le-tega najdete TUKAJ, sedaj pa naj vam predstavim še športni del tega vozička, ki sem ga sicer uporabljala pri večjem otroku, manjši pa tudi zelo kmalu pride na vrsto. 😉

Vozičku bi v večji meri pripisala mestni karakter, saj se na makadamski cesti in travi (ker včasih je potrebno ubrati tudi kakšno bližnjico) ne počuti preveč domače in okretno, predvsem zaradi njegove lahkosti in majhnih sprednjih koles. Sicer lahko sprednja kolesa tudi zakleneš za neravni teren, vendar naj se kljub temu drži raje urbanega okolja.

Če ti nihče izrecno ne demonstrira samega zlaganja vozička, se znaš precej namučit, v bistvu pa je le-to smešno enostavno in v avtu vzame malo prostora. Zloži se z športnim delom vred, z samo dvema klikoma.

 

Všeč mi je tudi zelo trpežen material, saj je enostaven za čiščenje in prijeten na dotik – ter kar je najpomembneje, diha. Eno pomembnejših prednosti je enostavno zapenjanje pasu, sploh, ko moraš to storiti hitro in s polnimi rokami. Vodljiv je z eno roko, prav tako si z eno roko lahko nastaviš tudi
višino ročaja.

Priročna je tudi velika košara, kar zelo prav pride, saj se mamice za daljše sprehode rade založimo z oblačili, torbami, flaškami,…

Všeč mi je zgornji del vozička, strehica, ki jo lahko potegneš (še dodatno z razširitvijo) čisto nizko, kar zelo prav pride predvsem poleti, da lahko otrok v miru spi, brez, da ga »jezi« sonce ali veter, tudi, ko ležišče popolnoma poležeš. Na vrhu je tudi mrežica za dodatno zračnost ter 3-stopenjski naklon opore za noge, tako, da lahko komot sedi ali leži z iztegnjenimi nogami.

Če torej povzamem – Cybexov športni del vozička je zelo preprost za uporabo, lahek in lahko vodljiv – in če iščete športnika za mesto in avto, bo to zagotovo prava izbira.

Naj vam služi dobro na mnogih zanimivih poteh.

Pozdravček,

Marcela


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki