Tukaj boš našla trike in nasvete za lažje spanje, trike za nosečniška oblačila, trike za uporabo kineziološkega traku in več drugih koristnih nasvetov za situacije, v katerih se znajdejo nosečnice in novopečene mamice. S temi nasveti boš prihranila nekaj denarja. Z nosečnostjo se pojavi cela vrsta notranjih bitk. Naše telo in potrebe se hitro spreminjajo. Hitro se pojavi tudi potreba po kupovanju vsakega sredstva in opreme za boljše počutje.  

Ne meči denarja vstran za začasna stvari, raje privarčuj s temi triki. Ko se bo tvoj otrok rodil, boš vesela, da nimaš polnih škatel nosečniških stvari, ki bodo služile samo kot nabiralci prahu. 

1. Olja za srbečo kožo

Če ti zmanjka najljubšega olja za tvoj trebušček, ali si se odločila, da tega olja sploh ne boš kupila, lahko uporabiš olivno, repično ali kokosovo olje. Preglej svojo shrambo in po tuširanju uporabi olje, ki ga imaš na zalogi. 

2. Za bolečine v križu uporabi kineziološki trak

Kot podporni trak za trebušček nam tudi kineziološki trak daje oporo, a je dosti cenejši. Prvič ti naj kineziološki trak prilepi osebni trener, kiropraktik ali fizioterapevt. Nosiš ga lahko pet dni, nato ga po potrebi zamenjaj in zalepi na isto mesto.  

3. Izberi športne superge brez vezalk

Veliko plusov je, če med nosečnostjo obuješ svoje športne copate (vsa čast mehkemu podplatu). Uporabi elastične vezalke, tako se sploh ni potrebno pripogniti, ko si športne copate natakneš. 

4. Izreži sprednje žepe na kavbojkah

Hitro naraščajoči trebušček ni ovira za nošenje tvojih najljubših kavbojk. Upoštevaj ta preprosti nasvet in nosi svoje najljubše kavbojke cel čas nosečnosti. 

5. Naredi si svojo torbo za »prvo pomoč« med nosečnostjo

Vse se osredotočamo na pakiranje torbe za porodnišnico. Vendar je veliko potrebščin, ki jih boš potrebovala še pred velikim dnem, še posebej, če imaš jutranjo slabost, te peče zgaga in imaš težave s prebavo. Toaletno torbico napolni s prigrizki, žvečljivimi tabletami proti zgagi, ingverjevimi bonboni, sivkinim oljem – vse, kar potrebuješ, da boš lažje preživela dan. Toaletno torbico imej pri roki, da boš vedno pripravljena.  

6. Podaljšaj življenje modrčku

Ni potrebe, da takoj kupiš nove modrčke ali zapravljaš denar za drage modrčke za dojenje. Kupi podaljške modrčkov in razširi obseg svojega modrčka. 

7. Že sedaj rezerviraj vse potrebne tečaje in preglede, ki jih boš obiskala v nosečnosti

Nosečniški možgani so realnost. Hitro se lahko zgodi, da se pozabiš naročiti na preverjanje sladkorja v krvi ali na pregled v 34. tednu. Raje vse rezerviraj naenkrat, da si lahko natančno splaniraš in prilagodiš tudi svoj urnik v službi. Če imaš možnost, poskusi svoje termine rezervirati na isti dan v tednu ob istem času, tako res ne boš pozabila.  

8. Naredi zalogo stvari, po katerih hrepeniš

Hladilnik in zamrzovalnik napolni s prigrizki, kot so kumare, ingverjev napitek, krompirček, sladoled, tako da imaš vse pri roki, ko se pojavi želja po tej stvari (in verjemi, želja se bo pojavila). Tako tvoj partner ne bo sredi noči tekal na bližnjo bencinsko črpalko in delal zalog.  

9. Kuhinjske klešče v tuš kabini

Med nosečnostjo ti bo večkrat kot pred njo na tla padlo milo, steklenička s šamponom, goba za tuširanje. Imej pri roki kuhinjske klešče, da boš lažje pobrala vse te stvari, ki ti zdrsnejo iz rok. 

10. Poskrbi za dovolj tekočine

Verjetno bo prišel čas, ko boš neprestano hodila na stranišče, zato boš razmišljala, da sploh ne bi več pila vode. Poskrbi, da ne boš dehidrirala tako, da jej hrano z visoko vsebnostjo vode, kot so na primer kumarice in redkvica. 

11. Za lažje obračanje v postelji spi na svili

V tretjem trimesečju je vstajanje in obračanje v postelji prava znanost. Uporabi svileno posteljnino, tako se boš lažje obračala in sredi noči vstajala iz postelje, da boš šla na stranišče. 

12. Narastek prekrij s sadjem

Si zamudila barvanje pri frizerju? Ni vse izgubljeno. Narastek namaži z limoninim sokom in bodi malo na soncu, da posvetliš lase. Uporabi kano, da lase potemniš. Ali pa uporabi naravne barve za lase.

13. Za preprečevanje otekanja nog uporabi sol

Medtem ko uživanje soli lahko zadrži več vode in poslabša otekanje, pa namakanje nog v vodi z morsko soljo dela čudeže. V večjo vedro ali lavor natoči vodo, dodaj morsko sol ali olje grenivke in namakaj noge. Otekline bodo minile in počutila se boš kot prerojena.

14. Na nočni omarici imej prigrizke

Zgodilo se bo, da boš sredi noči neverjetno lačna. Na nočni omarici imej žitne ploščice ali kakšne druge podobne prigrizke. Če imaš željo po stvareh, ki morajo biti v hladilniku, na primer sendvič s sirom, ga pripravi, preden greš spat.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki