Sredstva za razkuževanje so trenutno najbolj zaleženi izdelki v lekarnah. V obdobju povečanosti raznih virusov in grip, je dobro imeti pri sebi razkuževalno sredstvo. Narediš ga lahko tudi sama doma.

Sestavine:

  • steklena brizga
  • 500 ml čistega alkohola (70%)*
  • eterična olja

*Alkohol je za otroke včasih preveč invaziven. Da se rokice ne izsušijo preveč, lahko dodate v mešanico 100 ml aloe vera gela.

Postopek:

Stekleno brizgo operi v pomivalnem stroju ali prekuhaj. Vanjo vlij alkohol in dodaj nekaj kaljic različnih eteričnih olj, ki imajo dokazano protivirusna delovanja, kot so: rožmarin, evkaliptus, lovor, begamotka, kafra, klinčki, cimet, sivka, limonska trava, poprova meta, timijan. Večkrat na dan sebi in otrokom poškropiš roke in tudi različne površine, ki se jih večkrat dotikate (kljuke, daljinci, telefoni, vozički in košare v trgovini, ključi, volan, …).

Kako dodatno zaščitim otroka in sebe?

Da maske ne pomagajo preveč že beremo povsod. Imamo super alternativo. Na šal, rutko ali kar na puloverček, vsak dan kanemo nekaj kapljic zgoraj navedenih eteričnih olj, ki hlapijo cel dan in zaradi svojega protivirusnega delovanja sproti razkužujejo zrak, ki ga otrok vdihuje.

Srečno in zdravo! <3

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki