Za mlado družinico je prvi izlet ali dopust vedno posebna dogodivščina, polna novih izkušenj. Prvi izlet z dojenčkom ti bo ostal v spominu za vedno, še posebej, če bo šlo vse tako, kot si si zamislila. Koliko od tega pa se bo dejansko izpeljalo na želeni način, pa je odvisno od zagotavljanja udobja in zadovoljstva otroka, ki pa je lahko v nedomačem okolju precej odvisen od tvoje iznajdljivosti in otroških pripomočkov, ki jih boš vzela s seboj. In med ključnimi je vsekakor otroški voziček. 

Zakaj je voziček eden nepogrešljivih otroških pripomočkov na dopustu?

Dopust in počitnice z otrokom so nekaj povsem drugega kot velja za običajen vsakdan. V novem okolju je vse drugače, bolj brezskrbno in sproščeno, več imaš tudi pomoči in podpore partnerja. In čeprav se okolje spremeni, naj velja, da  vsakodnevna družinska rutina ostaja enaka. Vstajanje, previjanje, hranjenje in spanje ob približno isti uri, vmes pa sprehod, namakanje in čofotanje v vodi ter igra, in glej, dan se že prevesi v noč. 

Na dopustu si v veliki meri odvisna od otroških pripomočkov, ki jih vzameš s seboj. Zagotovo pa velja, da doma ne zapustiš brez prenosne posteljice, nosilke, morda tudi ležalnika in seveda, otroškega vozička. Le-ta v tem času postane tvoje prevozno sredstvo, pripomoček za uspavanje otroka, po potrebi pa tudi stolček in posteljica za popoldanski počitek. In da en voziček nudi udobje v vsaki opisani situaciji, je še kako pomembno, da izbereš takšnega, ki bo temu kos. 

Chicco zibelka Next 2 Me Forever

Mobilnost mamice z dojenčkom je pomembna 

Ko te življenje okrona z vlogo mamice, je nekaj povsem običajnega, da vse stvari opravljaš v dvoje in sicer skupaj z otrokom. Kar je vse lepo in prav, vse do takrat, ko med sprehodom, zaradi optimizacije časa, mimogrede zaviješ še v trgovino po hitrem nakupu sadja ali zelenjave, na pošto po razglednice ali v nakupovalni center po otroške plenice. Takrat se pred tabo pojavi poligon ovir v obliki stopnic, tlakovcev, ozkih ulic in podobno. Zato je za takšne situacije dobro imeti lahek, agilen in funkcionalen voziček, kot je Chicco Mysa. Ta je zasnovan z mislijo na takšne situacije – je enostavno zložljiv z eno roko, je lahek za nošenje, njegova teža je pičlih 9 kg in ima amortizirana kolesa, ki omogočajo udobno vožnjo ne glede na teren, ali voziš po asfaltu, tlakovcih ali pesku. 

Voziček Mysa – športni sedežni del

Voziček je več kot le prevozno sredstvo 

Chicco Mysa je v prvi vrsti športni voziček, primeren za otroke od rojstva do 22 kg. Športni sedežni del je mogoče obrniti proti staršem ali v smeri vožnje, da lahko malček opazuje okolico. Poleg športnega dela, ki služi kot prevozno sredstvo, pa je mogoče dokupiti tudi globoko košaro. Prostorna, udobna in zračna … izredno lahka in uporabna za vožnjo otroka na sprehodu ali kot samostojen element – ločeno od ogrodja, za udoben popoldanski počitek na svežem zraku. Vsestranska Mysa ima še eno veliko funkcionalnost – z adapterjem Fast In je ogrodje enostavno združljivo z avtosedežema Chicco Kiros Evo i-Size in Chicco Kaily. Zaradi svoje premišljene zasnove, visokega standarda kakovosti in modernega stila se lahko voziček pohvali tudi z nagrado Red Dot Design Award 2023

Voziček Mysa – Reddot winner 2023

Z dobrim vozičkom vama vreme in komarji ne bodo pokvarili potepa

Poletna vročina lahko v globoki košari za otroke hitro postane neznosna. Pri otroškem vozičku Mysa so mislili tudi na to in za poletne mesece na globoko košaro vgradili mrežasto okno, ki omogoča izboljšano kroženje zraka. Tudi streha vozička se lahko pohvali z zaščito pred UV žarki, dodatno zaščito pred sončnimi žarki in komarji pa zagotavlja tudi dodatna mreža pri globoki košari. Poletni vročici pa ne bo botrovala niti vremenska sprememba z nevihto – otroka bo ščitila vodoodporna streha

Voziček Mysa – globoka košara

Kljub UV zaščiti vozička je preventiva z zaščitno sončno kremo vseeno dobrodošla, prav tako tudi sredstva za odganjanje komarjev Chicco. Komarji so ena večjih nadlog poletnih večerov, zato si omisli elegantno rešitev v obliki sponke, ki jo obesiš na voziček ali dišeči obliž. Če pa prisegaš na klasiko, pa v predalu za shranjevanje imej vedno shranjen sprej ali gel za odganjanje komarjev.

Pripomoček za zabavo, uspavanje ali igro 

Nekateri otroci se radi vozijo v vozičku in z radovednostjo opazujejo okolico, drugi v vozičku zaspijo, spet tretji, pa so takšni, ki se kaj hitro naveličajo vožnje in postanejo godrnjavi in nejevoljni. Slednje zna biti težava, ko se z otrokom odpravljaš po daljših opravkih. V takšnih situacijah uporabi starševske ukane, da mu bo čas v vozičku postal znosnejši, predvsem pa  zabavnejši. Posluži se otroških igrač, ki mu bodo v hipu preusmerile pozornost in zaposlile misli. 

Z dobro pripravo do manj stresa

Čeprav dopust z otrokom zahteva kar nekaj organizacije in načrtovanja, pa ti lahko dobra organizacija, predpriprave in uporabni pripomočki bistveno olajšajo dneve. Obišči poslovalnice Baby Center, kjer najdeš tako Chicco Mysa 2 v 1 komplet kot tudi vse druge omenjene pripomočke Chicco in še veliko več.   

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki