Potovanje z dojenčkom. Dojenček na letalu. Kaj vzeti s seboj na dopust z dojenčkom?. 1000 in 1 nasvet kako olajšati dojenčku potovanje, dolg seznam stvari, ki jih ”nujno” potrebuješ s seboj, priporočena zdravila, vitamini, preventiva, na katera doma niti pomislila nebi, da bi jih imela na zalogi. Če bi upoštevali vse nasvete, bi lahko dokupili še dve dodatni prtljagi.  Šele po enotedenskem skakanju po trgovinah in lekarni sem ugotovila, da nikjer pa nisem zasledila članka na temo kako olajšati potovanje staršem.

Letošnji april je bil sigurno eden najlepših in najbolj napornih mesecev za naju.  Cel marec sem načrtovala in iskala možnosti, da bi kar se da izkoristila najine dopuste v aprilu. V začetku aprila kratek izlet na Dunaj, nato en teden Dublina, malo v službo in na koncu še enotedenski ”roadtrip” po hrvaški obali. Sliši se super, ampak ko gledam za nazaj, se čudim kako mi je v teh vmesnih dnevih doma uspelo oprati vse kupe oblačil, na novo spakirati, skakati po trgovinah, vmes pa še ”hendlati”  z našo 7 mesečnico, ki je na kolenih skoraj hitrejša kot jaz na nogah :).

Že po treh dneh na Dunaju sem ugotovila, da je več kot polovica stvari iz seznamov nepotrebnih, tako da sem pri pakiranju stvari za enotedenski izlet v Dublin malce po svoje posodobila seznam, brez nepotrebnih zalog.  Tako sem spakirala samo res majhne količine plenic in vlažilnih robčkov ( smo pač dokupili tam), oblačila, mleko v prahu in za vsak slučaj, če ne bi bilo možnosti  prekuhavanja vode Enterosgel 15g vrečkice ( ki sem jih kasneje uporabljala za vse drugo kot za čiščenje vode :))

Po 4 urni  nočni vožnji nazaj do Dunaja, iz kjer smo leteli naprej do Dublina,  je že za mano prišla neprespanost, slabost in slabo počutje, kar je bilo glede na najino prehranjevanje v preteklih dneh kar za pričakovati.  V Dublinu me je pa poleg vseh ostalih težav že prvi dan ”napadla” alergija na cvetni prah. In seveda pri vsej znanosti pakiranja za Avo Kim na moje tablete niti pomislila nisem.  Tako, da smo prvi dan našega potovanja preživeli v stanovanju v družbi računalnika in iskanju rešitve za vse moje težave. Najprej niti pomislila nisem, da bi si pomagala z Enterosgel-om, saj sem ga po nasvetu prijateljice res vzela s seboj za čiščenje vode. No, včasih je super dejansko prebrati še druge učinke izdelkov :).  Sicer še nikoli prej nisem posegala po tovrstnih izdelkih, ampak sredi Dublina res nisem imela druge možnosti in našega prvega pravega izleta res nisem želela preživeti v stanovanju.  Prve tri dni sem odmerek Enterosgel-a podvojila, saj sem res dvomila v učinkovitost, ampak že naslednji dan se je poznala razlika v počutju. V naslednjih dneh se mi je počasi začela vračati energija, tako da smo hitro nadoknadili prvi dan.  Na našem ” must see” seznamu je bil seveda tudi živalski vrt in še zdaj ne morem verjeti, da mi je kljub vsem težavam prejšnjih dni uspelo prehoditi cel živalski vrt brez problema. No, problemi z alergijo so ponehali šele malce pred odhodom nazaj domov, ampak to je bila res malenkost proti prvim dnem.

Ko sem prišla domov sem nadaljevala z jemanjem manjše doze Enterosgela. Torej 3x na dan po 1 žlico. Glede na to, da me je čakal še roadtrip po hrvaški obali, in sem se zavedala, da bo tempo dneva isti kot v začetku meseca, res nisem imela namena tvegati še kakšnega  izgubljenega dne.

Enterosgel sem jemala vseh priporočljivih 21 dni, in moram priznati da res nisem pričakovala takšnih rezultatov. Ne samo kar se tiče počutja in alergij, ampak tudi pri obnovi imunskega sistema in razstrupljanju, kar sem res potrebovala po vsem ”fast food-u” na potovanju :).

Enterosgel bi priporočala vsem, ne samo mamicam, saj je primeren za vse starosti ( tudi za dojenčke), zase vem, da je moj novi ”must have”  ne samo na potovanju ampak tudi doma.

 


Avtor: Petra Hudomalj, Vzgojo je treba prilagoditi sebi in otroku.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki