Kljub temu, da vaši malčki potrebujejo veliko vaše energije in časa, pa naj to ne bo razlog, da si ne vzamete nekaj časa tudi zase, drage mame in razgibate svoje telo. Za vadbo doma ne potrebujete uteži ali drugih športnih pripomočkov. Potrebujete le najpomembnejši pripomoček – vztrajnost.

Telo po osemurnem delovniku potrebuje nekaj sprostitve. Gibanje požene kri po žilah, med vadbo za kratek čas odmislimo vsakdanje tegobe in tako se človek tudi v glavi počuti bolje. A kaj, ko so telovadnice in fitnesi zaprti, vodene vadbe so zaradi korone prav tako odpadle. Vreme gre proti zimi in temperature so vsak dan manj prijetne za gibanje na prostem.

Težko si je predstavljati, da bi lahko brez vseh trenažnih pripomočkov, ki jih imajo športni centri, telovadili tudi doma. Brez skrbi, lahko. Vaše telo bo utež, ki bo začasno nadomestila tiste iz fitnesa. Potrebujete le še blazino za na tla, takšno za jogo, dovolj dober nadomestek bo tudi armafleks, ki shranjen čaka na poletno taborjenje.

Na spletu je najti veliko strani s seznami vaj za telovadbo doma. A najlažje je, da kar na YouTub-u. Po videoposnetkih sledite inštrukturju, saj boste tako tudi videli pravilno izvedbo gibov. Napačno izvajanje vaj lahko namreč prinese več škode kot koristi. Enostavne vaje, primerne za različno fizično pripravljene, pripravljata tudi Hana in Anže iz Lidlove Vitalnice. Hani lahko sledite pri desetih bolj enostavnih vajah z lastno težo, kot so počepi, sklece na kolenih, izpadni koraki in podobne. Če boste vaje dva ali trikrat ponovili, bodo skupaj trajale približno pol ure. 

Anžetove vaje, kot so globoki počepi s poskokom, zapiranje knjige ali plezalec, so bolj zahtevne in primerne za tiste, ki tudi sicer redno telovadite. Če ste nekje vmes, začnite z bolj enostavnimi vajami in nadaljujte s težjimi. Predstavljene vaje so zelo učinkovite in enostavno prikazane, tako da se jih lahko loti pravzaprav vsakdo.

Sicer je v Vitalnici toliko različnih vaj, ki jih lahko delate doma, da lahko z njimi razgibate ali utrdite točno določen del telesa. Recimo TNZ – trebuh, noge, zadnjica, potem vaje za stranske trebušne mišice, zdrav ramenski obroč. Lahko se tudi preizkusite v tabati, posebni polurni srednjeintenzivni vadbi, za katero prav tako ne potebujete posebnih pripomočkov, ki jih morda ne bi našli doma. Prav vam bo prišel le rob postelje ali stola. 

No, en »pripomoček« vendarle potrebujemo, brez katerega res ne gre. To je vztrajnost. Vsaka vadba je učinkovita le, če jo opravljate redno. Najbolje se obnese, da na steno ali hladilnik prilepite razpredelnico in označite vadbene dneve. Tako vas bo ob misli, da danes morda ne bi telovadili, ravno toliko pekla vest, da boste sedli na tla in opravili polurno vadbo. Telo vam bo hvaležno, glava tudi, vse iz hladilnika pa bo za večerjo precej bolj teknilo. Vadba lahko postane zabava za celotno družino. Dajmo! #TokratZmoremoDoma

Za več vadb in receptov obiščite spletno stran Lidla Slovenija. 

LIDL

LIDL


 

LIDL

LIDL

LIDL

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki