Tuje mami blogerke spremljam že od prve nosečnosti, se smejim njihovim videom in včasih jokam ob njihovih ganljivih zapisih. Mami blogi so tako zelo priljubljeni, ker se mamice lahko poistovetimo z njimi in ker so nam lahko v veliko pomoč, ko se počutimo osamljene v svoji vlogi ali ko potrebujemo potrditev, da delamo nekaj prav. V zadnjih dveh letih se je mami blogerstvo razvilo tudi pri nas. Vsak dan najdem kakšno novo. Nekatere so mi bolj, druge manj simpatične, in vseh ne spremljam enako, nekatere spremljam bolj na FBju, druge na instagramu, a vseeno sem se odločila narediti en seznamček slovenskih mami blogerk, ki sem jih v zadnjem času zasledila in lahko pridejo prav še kakšni nosečki ali mladi mamici.

Že takoj na začetku moram izpostaviti svoj najljubši blog:
Mamina maza – srčen, kvaliteten, poln koristnih informacij in podpore mamicam na vseh področjih. Všeč mi je, ker ni oglaševanja in poceni fint, ki bi lovile klike. Mešanica vsebin za mamice in otroke. Veseli me tudi, da je kot prva napovedala malo bolj resen mami vlog. Komaj čakam!

Anja in njena Nina (Mamina Maza) Foto: Andraž Gregorčič

Seveda nisem mogla, da ne bi opazila verjetno najbolj priljubljenega bloga:
Oopsi.si – če odrinem vse trače in oglaševanje na stran, moram reči, da mi je Urška prav simpatična mamica. Realna, pove tako kot je in ne olepšuje ničesar. Jakec je zrasel v čudovitega fanta tik pred našimi očmi in prav zanima me kako se bo znašel v vlogi starejšega bratca.

Urška in njen Jakec (Oopsi.si)

V vzor mi je mamica treh otrok, ki je poleg bloga izdala še dva dnevnika, Nosečkin in Dojenčkov:
Z ljubeznijo, mama. – spremljati sem jo začela v času njen tretje nosečnosti, ko je pisala svoj nosečkin dnevnik in skupaj z njo preživljala svojo drugo nosečnost. Nežna in prijetna, kot je, mi je polepšala marsikatero minutko. Njeno krasno družinico z veseljem spremljam tudi sedaj.

Nina z družino (Z ljubeznijo, mama) Foto: Jure in Pika

Za ideje o kakšnem zelenjavnem obroku in dobri aktivnosti za otroke, se obrnem na:
Mami je doma. – tedenski jedilniki, veganski recepti, Montessori aktivnosti, eterična olja, so le nekatere teme, ki jih ta mamica pridno pokriva. Zakladnica idej za dneve, ko najdem še kaj energije in časa za spreminjanje vsakdana.

Adriana (Mami je doma) Foto: Mami z objektivi

Kar nekaj mamic piše o tem, kako pomembno si je vzeti čas zase. Najljubša mi je:
Mami na off – ker se kljub naravi pisanja ne pretvarja, da otroci niso najpomembnejša stvar v njenem življenju. Več kot očitno so, vseeno pa se trudi uskladiti materinstvo in čas zase. Realno in zabavno.

Daniela s svojima fantoma (Mami na off)

Na seznam mami blogov sem uvrstila še enega očka:
Ljubki nesmisel. – zabavni, a globoki zapisi, super instagram profil, sem prava fenica male Višnje. Tale očka res ve kaj dela, zakaj dela in kako dela. Mi paše malo prebrati tudi drugo plat in dobiti vpogled v razmišljanje moškega spola. Včasih sem Višnji in Tjaši kar malo fouš, ker ju takole nosi po rokah.

Jure in njegova Višnja (Ljubki nesmisel)

To so blogi, ki jih bolj ali manj redno spremljam na Facebooku in Instagramu, se veselim njihovih zapisov in uživam ob prebiranju njihovih prispevkov. Res so uspeli tudi v Sloveniji ustvariti kvalitetne bloge in prepričana sem, da me bodo presenečali tudi v prihodnje.

Sledi seznam tistih, ki so mi všeč, a jih nekako ne uspem redno spremljati. Vseeno priporočam!:

Fulkulmami. Prijazna, pozitivna, polna koristnih informacij.

Tjaša Perko – moj svet. – kaskaderka, mamica, ljubeča žena, lepotička, z dobrimi zapisi.

Študentska mama.  – luštna, sproščena, logično aktualna za vse mamice, ki so študentke J

Kreativna in moderna mama. – modna navdušenka, ki pričakuje svojega drugega otroka.

Mala luštna stvarca. – krasen instagram profil, mlada mamica o materinstvu

Hip hip hura.  – ful lep blog, dobre vsebine, super kjut instagram

Nepopolna mama – mamica, ki brez dlake na jeziku dnevno poudari, da ni popolna. Niti ne želi biti.

Mami na vrtu. – z veseljem bi jo bolj spremljala, če bi imela vsaj malo občutka in volje za vrt!

Tina in fantje – ne morem se čisto določiti. Včasih top, včasih niti malo ne potegne.

Žogice in kravate – ustvarjanje, ljubezen, vzgoja, DIY. Super ideje.

In še seznam blogerk in blogerja, ki sem jih zasledila, ampak jih še ne poznam dobro. Vseeno dodajam, ker se lahko izkaže za super koristno 🙂 :

Ljubezniva

Dami v pižami

Fotrov brlog

Superbizimami

Mama alarm

Mamin twist


Avtor: Danaja Oblak, Ustanoviteljica

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki