Junijski čas je kot nalašč idealen za vozičkanje na prostem ali sprehod z nosilko. Gibanje na svežem zraku je sicer priporočljivo v vsakem letnem času, le da so toplejši meseci nekoliko enostavnejši kar se tiče stvari, ki jih potrebuješ s seboj. Že res, da je v tem primeru potrebno manj oblačil, kljub temu pa na določenih stvari ne smeš pozabiti s seboj, kadar se odpraviš ven.  

1. Prigrizek in tekočina

Poskrbi, da boš imela vedno pri roki prigrizek, da ohranjaš uravnovešen nivo energije skozi celoten sprehod. Če se odločiš za nosilko, zlasti, če bo pot malce v hrib, si v torbo poleg jabolka ali čokoladke spakiraj še manjši sendvič in nekaj več vode. Če otroku ne ponujaš zgolj dojenja, s seboj vzemi tudi obrok adaptiranega mleka ali malice tudi zanj, saj ne veš, če se vama izlet na lepše nekoliko podaljška, kot si sprva načrtovala.

2. Sončna krema

S seboj imej manjšo embalažo sončne kreme z visokim zaščitnim faktorjev. Med nosečnostjo in po porodu se lahko zaradi hormonskih sprememb hitro pojavijo spremembe na koži. Koža je v teh obdobjih tudi bolj podvržena nastanku sončnih peg in rjavih lis, zato raje poskrbi za preventivo. Mimogrede, tvoja koža bo lepša in bolj sijočega videza tudi zaradi zadostnega pitja tekočine, če boš dosledno upoštevala prejšnjo točko.

3. Tetra pleničke

S tetro pleničko boš preprečila, da bodo direktni sončni žarki prišli do dojenčka v vozičku. Kolikor je le možno, se zadržujta v senci in ostajajta doma v času opoldanskih ur, ko pa se soncu ne bosta mogla izogniti, voziček delno pokrij s tetra pleničko – poudarek na delno, saj je ključno, da do otroka pride dovolj zraka, material pa naj bo čim bolj lahkoten in zračen. Kadar uporabljaš nosilko, je za zaščito pred soncem dobra ideja tudi velik klobuk.

4.  Pleničke, vlažilni robčki 

Najverjetneje boš morala dojenčka v tem času tudi previti. V previjalno torbo ali nahrbtnik pospravi par pleničk in vlažilne robčke.

5. Zaščitna podloga za previjanje

Ne glede na to, če se bosta sprehajala po parku ali si privoščila postanek v lokalu, je priporočljivo, da na klopco ali previjalno blazino najprej razgrneš zaščitno podlogo za previjanje. Odlična izbira so podloge to.to Baby za previjanje, ki so tanke in nepremočljive, istočasno pa tudi lepo potiskane. So nepogrešljive na sprehodu ali izleti, uporabljaš pa jih lahko tudi doma – ob previjanju ali pa ob obrokih, ko je otrok malce starejši in začenja uporabljati pribor.

6. Udobna obutev

Posebno pozornost posveti tudi izbiri obutve. Ker vožnja z vozičkom ali nošenje v nosilki dojenčke rada uspavata, se mamice odpravljajo na pogostejše in daljše sprehode, kot pred prihodom novorojenčka. Da bo druženje s tvojim malčkom na svežem zraku obema v veselje, se odloči za kvalitetne čevlje v katerih ti bo maksimalno udobno, bo noga dihala, poleg tega pa ti bodo tudi vizualno všeč. Nam so všeč Ecco čevlji, z edinstvenim zunanjim podplatom, ki ponuja mehko blaženje in izjemno odbojnost ter celodnevno udobje. Uporabljeni materiali pa ponujajo popolno mešanico elegance in sproščenosti.

7. Otrokova najljubša igračka ali duda

Če bo dojenček na sprehodu nemiren kljub temu, da bo sit, previt in naspan, morda potrebuje le nekoliko preusmeriti pozornost z njemu najljubšo igračko. Ne ponudi mu jih preveč, da bo še naprej lahko občudoval naravo in tebe, vseeno pa mu lahko igračka, pripeta na rob vozička ali nosilke, ustvari prijeten občutek varnosti. Enako velja za dudo, če jo tudi sicer uporablja.

8. Zaščita pred piki

Zaščiti vaju pred nadležnimi piki insektov ali pred klopi, pozorna pa bodi, da so sestavine čim bolj naravne. Pršilo Zanzi bimbi je popolnoma naravno pršilo z eteričnimi olji, zasnovano na osnovi rastlinskih izvlečkov. Primeren je tako za odrasle, kot tudi otroke.

9. Primerna oblačila zase in za otroka

Naj vaju ne preseneti spremenljivo vreme. Če se odpravita ven v bolj dopoldanskih urah, sebe in dojenčka raje obleči v več plasti. Tako se bosta lahko sproti prilagajala temperaturam, kadar pa je napoved nekoliko slabša, za vsak slučaj ne pozabi tudi na marelo in dežno pregrinjalo za voziček.


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki