Tellington TTouch® metoda vam bo v vsak odnos, pa naj bo to prijateljski, partnerski ali starševski, prinesla razumevanje in komunikacijo na višjem nivoju. Je prijetna uteha tudi za samopomoč in pomoč pri zdravljenju


Na prijateljskem nivoju lahko dosežemo globlje razumevanje in hvaležnost. Na Tellington TTouch® metodo se lahko obrnemo tudi kot pripomoček k hitrejšemu okrevanju in pomoč pri zdravljenju ali pa samo za boljše počutje. Nanjo se prav tako obračajo delavci v šolstvu, ki metodo uporabljajo kot pripomoček reševanja vedenjskih problemov ter kot smernico reševanja težav in pozitivne rasti ter razvoja učencev.

Starši se poslužujejo metode, kot pripomočka za iskanje novih načinov komunikacije z svojim otrokom in v partnerskem odnosu lahko poglobilo odnos v komunikaciji in gojimo razumevanje tudi zunaj seksualnega okvirja.

Tellington TTouch® metoda služi za samopomoč staršem (pri bolečinah v križu, sprostitev vratu, pomoč pri glavobolu,…) ali kot pomoč dojenčkom in malčkom pri njihovem fizičnem in čustvenem razvoju, vsakdanjih tegobah, bolezni ali pomoči po poškodbi. Uporaba metode je priporočljiva tudi pri otrocih s posebnimi potrebami. Tellington TTouch® metoda je nežna in edinstvena metoda dela, ki vpliva tako na zdravje kot na vedenje in temelji na sodelovanju in razumevanju. Te revolucionarne tehnike spodbujajo optimalno zmogljivost in zdravje na osnovi intuicije in samozaupanja. Vključujejo delo s telesom, telesne preveze, spoštljivo komunikacijo in številne pripomočke za vaje na tleh. 

Metoda je lahko osvojljiva in za pozitivne učinke ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov. Tekom let smo zabeležili veliko primerov, ko so ljudje metodo učinkovito uporabili tako za vsakodnevne težave (stres, glavoboli, panični napadi…) kot v izrednih situacijah (srčni infarkt, hude poškodbe glave, šok po prometnih nesrečah,…).

Namen dotika TTouch je aktiviranje celičnih funkcij in prebuditev celične inteligence – kot bi v telesu »prižigali električne lučke«. Metoda se izvaja na vseh delih telesa in vsak krožni TTouch je celota zase. Zatorej ni potrebno, da razumemo anatomijo telesa, da smo uspešni v pospeševanju celjenja poškodb, odpravljanju zdravstvenih težav ali pri spreminjanju nezaželenih navad in vedenja. 

Na telesu si predstavljamo številčnico ure s premerom približno 1-3 cm. Rahlo pokrčene prste položimo na položaj »ob šestih« oziroma na številko šest in potisnemo kožo naokoli za cel krog in četrt. Palec je od kazalca oddaljen približno 2-8 cm, vendar poskusimo med njim in ostalimi prsti občutiti povezavo. Če je mogoče, z drugo roko nežno podpremo telo. Vzdržujemo enakomeren ritem in pritisk, ne glede na to, ali je dotik TTouch nežen ali močnejši. Še posebej smo pozorni na pravilno obliko k krogov.

Prvih nekaj krogov lahko naredimo brez posebnega vzorca. Nato jih delamo vzporedno po telesu, tako da med sosednjima krogoma s prsti zdrsnemo po koži. Povezani krogi sproščajo in krepijo samozavest.

Manca Grubič, Tellington TTouch® pracititioner

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki