Poletje je že skoraj tu! Dolgi, topli poletni dnevi so kot nalašč za otroke na družinski pohod. Pohodništvo je priljubljena dejavnost v Sloveniji, sploh zato, ker nudi res slikovite in varne poti, tudi za otroške nogice. Torej, spravite dojenčke v nosilke, obujte pohodniške čevlje, pustite tehnologijo za sabo in spakirajte torbo za pustolovščine na prostem. Tukaj je nekaj najboljših nasvetov za družinske pohode.

Izberite primerno pot za otroke

Preden zapustite hišo, razmislite o poti, po kateri boste šli. Poskrbite, da ne bo predolgo za najmlajšega sprehajajočega člana vaše zabave. Precej zagotovljeno je, da če bo predolga, bo malček končal na očetovih ramenih! Za najmlajše naj bodo poti zanimive z veliko stvari, ki si jih lahko ogledate in počnete med hojo.

Prepričajte se, da uporabljate najboljše pohodne čevlje, da preprečite zdrse in poškodbe. Na primer, spremembe v pokrajini, mostovi, vodni prehodi, skale, na katere je treba plezati, ali drevesa, na katere se je treba povzpeti. Animirajte svoje starejše otroke tako, da jih vključite v načrtovanje poti in navigacijo z uporabo zemljevida in kompasa.

Ustrezna oprema je ključ do uspeha

Za pohod boste vi in ​​vaši otroci potrebovali kakovostne pohodniške čevlje. Bodite pripravljeni na vse vremenske razmere z sončnimi klobuki in dodatno plastjo toplih oblačil. Če imate dojenčka ali malčka, jih boste morali nositi v nosilki. Preden nosilko kupite, se prepričajte, da je udobna, saj lahko slabo prilegajoča nosilka povzroči nelagodje in poškodbe. Pomaga lahko tudi uporaba palic za zmanjšanje obremenitve kolen z bolj enakomerno porazdelitvijo obremenitve po telesu. Starejši otroci lahko z lahkim nahrbtnikom nosijo svojo opremo (voda, oblačila, malica) Z varnostnega vidika vedno imejte pri sebi komplet prve pomoči.

Obvezno “gorivo” za družino

Kot starši vemo, da so otroci, ne glede na starost, vedno lačni, zato se pred odhodom od hiše založite s prigrizki. Živila, kot so suho sadje, oreščki ali sadje, bodo poskrbela za njihovo (in vas!) energijo in vedno je vredno skriti čokolado ali bonbone, ko se vaši otroci naveličajo in potrebujejo nekaj podkupnine, da nadaljujejo. 

Prav tako je čudovita poslastica, če lahko med pohodom načrtujete postanek v kakšni koči, da bo naša četica zadovoljna! Poleg tega je pohodništvo žejno delo, zato bodo vsi potrebovali veliko vode, da bodo hidrirani. To lahko nosite v kovinskih steklenicah za vodo, ki so zasnovane tako, da voda ostane hladna.

Pohodništvo z družino je odličen način za uživanje na prostem. Z izbiro prave poti in opreme, poleg tega, da boste otroke napolnili s prigrizki, boste poskrbeli, da se bodo vsi zabavali in si bodo želeli znova na pohod.

Očka Anže priporoča izlet na Rašico

Sobotno jutro in večna dilema: “Kaj bomo skupaj z otroki počeli danes?” Ti je tale situacija znana? Anže iz Lidlove Vitalnice ima odgovor! Pot pod noge in na špico – Rašico, kjer se boste z družino nadihali svežega zraka, se dobro razmigali in uživali v čudovitem razgledu na slovensko pokrajino. Poglej si Anžetov video, v katerem je dokumentican celoten izlet.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki