Z možem sva zaljubljena v najino 18 mesečno prvorojenko (kdo pa ni zaljubljen v svojega otroka, kajne?). Sama delam od doma, tako da skupaj preživiva praktično cel dan (in noč ) – se igrava, pojeva, pleševa, kuhava, pospravljava, raziskujeva. To je sedaj moj svet – to je moj svet že leto in pol. In v tem svetu noro uživam. Lepo se imamo. Poleti pa bo v ta svet prišel še nekdo. Naša druga štručka.

Moja nosečnost je v zadnjem tromesečju. Vsak večer moja roka počiva na trebuhu, mali zakladek pa me razveseljuje z akrobacijami – to je nekakšna komunikacija med nama. Mi je zelo prijetno, sproščujoče, čutim ogromno ljubezni… Tako kot je bilo v prvi nosečnosti. Nato pa pride trenutek in v moji glavi se oglasijo neke čudne misli, ki ta prijeten občutek spremenijo v vznemirjenost.

Bom zmogla? Bom drugega otroka lahko tako ljubila kot prvega? Mu bom sposobna dati toliko sebe? Bom pravična in nepristranska? Bom zmogla biti dobra mamica obema otrokoma? Ne bom le mamica moji deklici, mi bo to zamerila? Se bo odnos s starejšo hčerko spremenil?

Uh in še kup podobnih vprašanj zmoti moj lep trenutek z še nerojenim otrokom.

Si se oziroma se podobno sprašuješ tudi ti?

To temo oziroma izziv sem raziskovala in želela priti zadevi do dna. Našla sem misli in nekoliko poglobila znanje, ki mi sedaj lajšajo premagovanje teh strahov.

Smo v veselem pričakovanju, ampak iskreno ne vemo kaj točno nas čaka, kaj lahko pričakujemo. Pojavi se negotovost in malce zamegli občutek varnosti. Prav ta občutek pa nas pripelje do vseh teh vprašanj v naših glavah. In to je poponoma normalno! Zaradi teh vprašanj in občutkov ne bomo slabše mamice.

Jaz si pomagam tako, da si poskušam odgovoriti na vprašanja in umiriti moje misli. Tudi v prvi nosečnosti so me spreletavali dvomi, vprašanja (sicer drugačna kot tokrat), ampak po rojstvu se je moj svet obrnil za 360° in postal še bolj pisan, pozitiven – vse se je uredilo, padlo na svoje mesto in hitro sem ugotovila, da so bile take skrbi odveč.

Ljubezen se množi, ne deli. Sem dobra mamica moji deklici in enako dobra bom prihajajočemu članu. Je pa sorojenec eno izmed najlepših daril, ki ga daš svojim otrokom.

Sedaj je v naši družini Ljubezen3, potem pa bo Ljubezen4.

Mamica, ne pozabi – čudovita si in tvoje srce premore neskončno ljubezni!

Valentina Langus
Mamina dlan
FB in IG: Mamina dlan


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki