V letošnjem letu je bilo v mojem življenju ogromno mejnikov, ki so tako ali drugače vplivali na ritem in rutino, ki sem jo bila navajena prejšnja leta. Ker težje prenašam spremembe, so menjava službe, prenova hiše, strokovni izpiti in učenje zanje, ob vzgoji in skrbi za navihanega in nikoli utrujenega triletnika pustili kar nekaj posledic na mojem fizičnem in duševnem zdravju.

Stresni meseci in dnevi so prinesli občutek nenehne utrujenosti. Bila sem neprespana, razdražljiva, imela sem težave s prebavo, glavoboli in še bi lahko naštevala posledice izgorelosti, s katerimi se soočam zadnje mesece.

Včasih sem se s tem spopadala uspešneje, včasih manj, tretjič pa me je sklop vsega položil, da sem obležala in izpod odeje čakala, da se je moje počutje izboljšalo. Vse to je doprineslo tudi k temu, da sem v letošnjem letu kar trikrat zbolela do te mere, da so mi pomagali izključno antibiotiki.

Verjamem, da še dobro veste, kakšne posledice antibiotiki pustijo na črevesni flori telesa. Imunski sistem sem imela popolnoma sesut in uničen. Vsak manjši prehlad, ki ga je sin prinesel iz vrtca, je zame pomenil bolezen in tritedensko okrevanje. Tako naprej preprosto ni šlo več! Potrebovala sem spremembo!

Če sem želela poskrbeti za sina, imeti dovolj energije za igro z njim, voditi gospodinjstvo ter uspešno peljati kariero naprej, ne da bi v celoti uničila svoje zdravje, sem nekaj morala ukreniti. Tukaj in zdaj!

Že dolgo sem vedela, da se zdravje začne v našem prebavnem sistemu. Zdrava črevesna flora namreč predstavlja močno obrambo pred bakterijami in virusi. Vpliva na splošno dobro počutje ter izboljša delovanje imunskega sistema. O pomembnosti zdrave črevesne flore so pisali že v stari Grčiji in Egiptu, kjer so se takrat posluževali uživanja oglja in gline.

Nisem pa vedela, kateri izdelek bi bil primeren in bi odgovarjal vsem mojim težavam in ne nazadnje potrebam.

Težko zaupam izdelkom, ki jih oglašujejo po televiziji. Po navadi imajo v sebi ogromno nekih dodatkov – sladil, sladkorja, barvil, konzervansov in še bi lahko naštevala sestavine, ki zagotovo ne prispevajo k zdravi črevesni flori in odpravljanju zgoraj omenjenih težav. Iskala sem nekaj naravnega, brez dodatkov in seveda preizkušenega s strani več uporabnikov.

V roke mi je tako prišel Enterosgel. Gre za medicinsko tehnični pripomoček, ki se ga lahko najde v vseh lekarnah in specializiranih zdravstvenih trgovinah po Sloveniji. Enterosgel je razvila Sovjetska zveza za vojaške potrebe v 70-ih letih 20. stoletja, ker je bil produkt odličen, se je tako leta 2008 začela prodaja Enterosgela tudi v državah EU.

Kaj me je pravzaprav prepričalo, da sem se odločila, da preizkusim ta izdelek? Najprej njegove lastnosti. Da gre za inovativen medicinski pripomoček, ki ne vsebuje dodanih sladil, sladkorja, glukoze, glutena, maščob, barvil, okusov,  konzervansov in drugih dodatkov. Primeren je za dolgotrajno uporabo, uživajo pa ga lahko tudi diabetiki, nosečnice, doječe mamice in dojenčki.

Deluje od znotraj navzven. Enetrosgel ob vstopu v telo nase absorbira strupene snovi in prepreči, da bi le te prišle v krvni obtok.  Hkrati pa v črevesju tvori želatini podobno snov, s katero preprečuje poškodbe črevesne sluznice, pospešuje obnovo in ustvarja odlične pogoje za rast zdravih bakterij.

Odličen je za podporo pri zdravljenju alergijskih reakcij (kot je npr. atopijski dermatitis), pomaga pri lajšanju in odpravljanju zgage, zdravi drisko in z njo povezane težave (pospešuje celjenje, vzpostavi zdravo mikrofloro), zmanjša vpliv toksičnih snovi na različne bolezni, pospeši izločanje alkohola iz telesa, zmanjša obremenitev jeter, ledvic, kože in pljuč. Poleg vsega pa prispeva k zmanjšanju občutka lakote.

Zanimivo mi je tudi dejstvo, da je ustvarjen iz drugega najpogostejšega elementa na zemlji in v telesu – silicija. Gre za kemijski element, imenovan tudi mineral lepote, ki je ključen za zdravje in pravilno delovanje telesa. Ker se s staranjem količina silicija zmanjšuje in ga telo samo ni zmožno pridelovati, je pomembno, da ga v telo vnesemo s pravilno prehrano (najdemo ga v jabolkih, mandljih, soji, ovsu, pomarančah…) in tudi s pomočjo uživanja prehranskih dopolnil  kot je Enterosgel.

V kolikor je v telesu prisotnega dovolj silicija, to pomeni, da se telo lahko uspešno bori proti kroničnim vnetnim boleznim, diabetesu in staranju. Ta mineral lepote celice oskrbuje z vodo, nase veže strupe, skrbi za prožnost in trdnost kosti ter zdravje krvožilnega sistema. Poleg tega povečuje učinek vitamina D.

In čeprav je silicij izjemnega pomena za zdravo delovanje našega telesa in močan imunski sistem, ga velikokrat zapostavljamo.

Ker sem vedela, da je pomanjkanje silicija gotovo eno izmed vzrokov za slabo počutje, sem se odločila za tritedensko testiranje Enterosgela. Priročnik, ki sem ga dobila ob paketu Enterosgela, me je vodil skozi navodila jemanja in učinkovanje tega pripomočka.

Z jemanjem sem začela 15. septembra in sicer trikrat dnevno po 1 zvrhano jedilno žlico gela. Moram priznati, da me je prvič okus gela kar presenetil in sem ga morala hitro poplakniti z večjo količino vode. Drugi dan sem bila na okus in sestavo gela že pripravljena. Bodimo realni, če je nekaj zdravilno in naravno (torej brez dodatkov), ne moremo pričakovati, da bo imelo okus po jagodah in čokoladi.

Okus v osnovi ni grozen, ampak ravno ta neprisotnost okusa je tista, ki zbega in preseneti. Zato sem si potem pred uživanjem gela vedno pripravila kozarec vode. Na ta način sem poleg vsega poskrbela še za dovoljšen vnos tekočine tekom dneva. Gel sem zaužila zjutraj, 1-2 uri pred zajtrkom (okoli 5h zjutraj), ob 13h in zvečer pred spanjem. V službi so mi v odlično pomoč prišli vzorčki gela, pakirani v majhne vrečice po 15 mg. Ravno prav za 1 dnevno dozo gela. Priročno pakiranje je bilo super za v službo, da sem lahko potrebno dozo gela preprosto posrebala iz vrečkice ter nadaljevala z delom.

Prvi teden nisem opazila večjih sprememb. Verjamem, da je prvi teden telo potrebovalo čas, da je iz sebe počistilo vse strupe in škodljive snovi. Uživanje gela ob veliki količini vode je poskrbelo za intenzivno čiščenje telesa in ustvarjanje pogojev in temeljev za razvoj zdrave črevesne flore.

Pozitivni učinki pa so se v polnosti začeli kazati v drugem in tretjem tednu testiranja izdelka.

Izboljšala se mi je koncentracija, občutek utrujenosti se je zmanjšal, noči so postale mirnejše in spanec trden in nemoten. Prespane noči so tako posledično prispevale k zmanjšanju zaužite količine kave in sicer kar za polovico. Razdražljivost je zamenjala umirjenost, zvečer me niso več utrujali glavoboli.

V tretjem tednu pa se mi je izboljšalo splošno počutje, prebava se mi je umirila, ni bilo več občutka napihnjenosti in teže v trebuhu. Imela sem bistveno več energije za vsakodnevne obveznosti in prostočasne aktivnosti. In čeprav je sin v tem času zbolel in zaradi vnetih ušes pristal na antibiotikih, je mene viroza preskočila. Kljub dnevni dozi ljubkovanja in nege bolnega sina ter brisanja smrkavega nosa, sem njegovo virozo prestala močna in zdrava. To pa tudi nekaj šteje, kajne?!

Istočasno je gel začel uživati tudi moj partner, ki je vsa leta imel težave s prebavo in zaprtjem. Po treh tednih se je učinek Enterosgela pokazal tudi pri njemu. Zaprtje, ki je prej trajalo tri dni ali več, je bilo le še preteklost. Ker sedaj odvaja redno, je uživanje Enterosgela zmanjšal na enkrat na dan po 15 mg. Ravno tako ga enkrat dnevno uživam tudi sama. Največkrat zvečer pred spanjem, z velikim kozarcem vode. Tako dam gelu čas, da čez noč počasi učinkuje, telo pa se počasi regenerira ter zjutraj iz sebe odplakne vse škodljive snovi in strupe.

Enterosgel se je v teh treh tednih pokazal kot prava izbira za moje težave. Ne le, da mi je pomagal pri odpravljanju strupenih snovi, alergenov in patogenov iz telesa, ampak se je izkazal tudi v boju proti izgorelosti.

Ta pripomoček bi moral biti v vsaki domači lekarni. Kadar nas pestijo težave, povezane z drisko ali pa moramo jemati antibiotike, lahko z nekajkratnim zaužitjem Enterosgela poskrbimo, da se ponovno vzpostavi zdrava črevesna flora. Poleg tega pa preprečimo, da bi se bolezen ponovno ponovila.  Enterosgel predstavlja tudi prvo pomoč ob bruhanju, zgagi, slabosti in napenjanju.

Enterosgel poskrbi, da z zdravo črevesno floro zagotovimo močan imunski sistem ter tako tudi ob stresnejših dnevih ostanemo zdravi in močni. Priporočam ga vsaki ženski, ki potrebuje pripomoček, s katerim bi odpravila težave, povezane z izgorelostjo ter okrepila svoj imunski sistem.

Vsakdanji stres in obveznosti so v današnjem svetu del življenja, zato se temu težko izognemo v celoti. Lahko pa poskrbimo, da smo v spopadanju s tem ostanemo zdravi tako fizično kot tudi duševno.


Preberi še:

 


Avtor: Lara Bevk, gurmancekgal.blogspot.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki