Eni najlepših spominov na otroška leta so povezani z vonjem iz kuhinje. Saj veste, ko se je na štedilniku pražil krompir, zraven kuhala goveja juha, iz pečice pa je dišalo po kakšni izmed pekovskih dobrot. S prvimi koraki priprave hrane lahko z našimi malčki začnemo skozi igro, tako jim bomo privzgojili tudi odgovornost do hrane.

 

  1. Za začetek mizo zaščitite s plastičnim prtom, saj bodo koščki testa in moka gotovo leteli vsepovsod okoli posod ali krožnikov.
  2. Otroci nam želijo pri marsikaterem opravilu pomagati, tako naj z nami pripravljajo enostavne slaščice. Kmalu bodo velikonočni prazniki in lotimo se priprave keksov, muffinov ali majhnih šarkljev. V veliko pomoč nam bodo silikonska podlaga in praktični modelčki, saj se ne prijemajo na maso in jih bodo otroci najlažje uporabljali.
  3. Nič ni boljšega, ko iz pečice zadiši po kruhu. No, razen tega, ko isti kruh, sveže pečen, hrustljav in še nekoliko topel položimo na mizo. Naj nam otroci pomagajo pri mesenju testa, naj pripravijo svoje majhne kruhke, ki jih nato spečemo skupaj v pečici. Nekateri pečejo kruh tudi v pekaču, da ohrani obliko. Za hrustljavo skorjo na dno pečice postavite stekleni pekač z nekaj vode.
  4. Spoznavajte skupaj hrano iz drugih držav. Zelo enostavno lahko v električnem pekaču pripravimo slastne belgijske vaflje. Zanje potrebujemo le nekoliko bolj gosto maso za palačinke, odlični bodo z marmelado, grškim jogurtom in svežim sadjem.
  5. Igrajte se, da ste kralji in kraljice in imate na mizi meni z več hodi. Temu primerno pripravite tudi pribor in tako naučite svoje otroke, kako ga pravilno uporabiti. Saj veste, od zunaj navznoter. Ko bodo starejši, jim bo prišlo prav.

Prav bodo našim otrokom prišla kakršnakoli znanja iz kuhinje. Namreč, če bodo vedeli, koliko truda je treba, da se hrana pripravi, jo bodo bolj cenili. Pa tudi, ko se bodo nekoliko starejši odpravili recimo na študij v tujino, jim ne bo treba jesti pogretih zamrznjenih pic, temveč si bodo znali sami pripraviti dober in zdrav obrok.

Za še več preprostih in zabavnih trenutkov v kuhinji, pa si oglejte kuhinjske pripomočke, ki jih od 22. 03 najdete v vseh Lidlovih trgovinah


 

 

 

 

 

ČLANEK JE OGLASNA VSEBINA


Preberi še:

 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki