Nosečnost je posebno obdobje v življenju ženske, ko telo, če ne prej, zahteva nekoliko več pozornosti. Dostikrat prav nosečnost bodočim mamicam predstavlja odličen razlog, da začnejo bolj gledati na prehrano in zadosten vnos vitaminov in mineralov, nekaterim jedem pa se je bolje povsem odpovedati. Tako na primer ne pridejo več v poštev nezdrave sladice, da se izognemo težavam s povišanim krvnim sladkorjem, enako je z recepti s surovimi beljaki, zato marsikatera raje poseže po zdravih, veganskih jedeh. Poleg tega se doječe mamice zaradi težav dojenčka z mlečnimi izdelki pogosto odpovejo tudi mlečni prehrani. In ravno tukaj nam je lahko pri pripravi sladic v odličen navdih knjiga Vegansko preprosto okusno – Veganske sladice.

Knjiga vsebuje 50 enostavnih veganskih receptov, ki vam ne bodo vzele veliko časa. Vsi recepti vsebujejo znane in dostopne sestavine, ki jih lahko dobite v bližnji trgovini. Knjiga ima 128 strani, trdo vezavo, je velikosti A5 formata, vsak recept pa vsebuje avtorske barvne fotografije.

Ta knjiga receptov je nastala iz ljubezni do vsega pozitivnega, preprostega in sladkega. Obožujem smeh, sadje, naravo, ljubezen, živali in vse čisto vsakodnevne “malenkosti”, včasih pa dan popestri tudi kakšna sladica. Če si že ne privoščimo posladka sami, je ta vedno dobrodošel za zabave, rojstne dneve ali pa le, da nekomu polepšamo dan (ta mi je od vseh najbolj pri srcu).

Ker smo nekaterih jedi navajeni od malega in ne poznamo nadomestil, sem se odločila, da si zaradi ljubezni do slaščic naredim nekakšne nadomestne oziroma izboljšane recepture. Preko vseh medijev se najde veliko veganskih receptov, vendar me je motilo, da jih ni veliko v slovenščini in da so v njih večinoma nepoznane ali nam težje dostopne sestavine.
Sama obožujem recepte, ki so hitri, zdravi in pa preprosti tudi za tiste, ki ne ustvarjajo slaščic vsakodnevno.

Vsakič, ko dobim idejo in jo udejanjim, jo je potrebno najprej deliti z družino in prijatelji. Tako kot so oni veseli mojih novih ali že velikokrat preizkušenih slaščic, tako sem jaz vesela njihovega izraza na obrazu, ko jih poskusijo.
Ker me je moja mami me je naučila osnov kuhanja in peke in me že v mlajših letih spodbudila k ustvarjanju v kuhinji, sem se odločila, da meseca marca zaradi materinskega dne poštnino častimo mi in priložimo k naročilu še malo presenečenje.

Namen knjige je, da bo vsakemu, ki jo dobi v roke, v veselje ustvarjanje po mojih receptih, kot je bilo meni v celotnem procesu od ideje same, ki se mi je kdaj pojavila pred spanjem, do samega postopka priprave vsakega recepta. Nekateri so me pozitivno presenetili že v prvem poskusu, nekateri pa so potrebovali precej več mojega časa in volje. V vsakega pa sem vložila veliko truda in ljubezni, katero upam, da boste občutili tudi vi.

Z nakupom podpirate tudi društvo Mestni mačjak v Kranju, ki bo od vsakega prodanega izvoda prejelo 10%.

Nina Bavdek, avtorica knjige in portala Veganchilla


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki