Mlado slovensko podjetje Verenatura je razvilo inovativno formulo za čiščenje in nego dojenčkove kože, ki spreminja higienske navade in odnos do okolja. Že nekaj časa je znano, da klasični vlažilni robčki zaradi vsebnosti plastike, enako kot plastične slamice ali vrečke, močno obremenjujejo planet. In poraba le-teh je pri negi najmanjših članov družine sploh v prvih letih življenja pogosto zelo visoka.

Medtem ko se običajni vlažilni robčki razkrajajo kar okoli 100 let, se rešitev slovenskega razvojnega podjetja popolnoma izogne njihovi uporabi. Gel Intim.me Baby je nastal z mislijo na nežno čiščenje ter pomirjujočo nego otroške kože ter hkrati na prihodnost planeta. Zaradi inovativne formule iz silicijevega gela in 99,9 % naravnih sestavin gel kožo tako očisti kot tudi neguje.

Razvojno podjetje, ki je poiskalo rešitev

Zgodba o Intim.me se je začela, ko se je ustanoviteljica Veronika Pirc seznanila z visokimi številkami odpadnih količin, ki jih povzročajo običajni vlažilni robčki. Ti poleg težko razgradljivih odpadkov povzročajo tudi zamašitve kanalizacijskih sistemov in s tem visoke stroške saniranja. Rešitev se je pokazala v obliki gela, ki se nanese na toaletni papir ali papirnati robček, s katerim očistimo otroško kožo. Tako je nastala alternativa že navlaženim robčkom, s tem pa tudi plastičnim delcem, ki se kopičijo na odpadih ter v oceanih. Prav tako se ta rešitev izogne dodatnemu vezivu v t. i. pakiranem vlažnem toaletnem papirju, ki preprečuje, da bi se robček prehitro razpustil v toaletni školjki.

Čistilni gel, ki neguje in obnavlja kožo ter sluznico

Inovativen pa ni le način uporabe gela Intim.me Baby, temveč tudi njegova formula. Dermatološko in hipoalergeno testirani geli so osnovani na bazi silicijevega gela, ki ima lastnost, da kožo nežno očisti, skupaj z drugimi naravimi sestavinami pa jo neguje in obnavlja. Celoten izdelek je biološko neoporečen, z embalažo okolju nenevaren in biorazgradljiv.

Edinstvena nega za občutljivo otroško kožo

Najbolj srčna ljubezen in dragoceni zaklad vsakega starša so prav zagotovo njegovi otroci. To drži ne glede na njihova leta, a prav tisti prvi meseci so najbolj delikatni, način nege pa izjemno pomemben. Z mislijo na občutljivo kožo dojenčka in njegove prve mesece življenja je nastal inovativni gel Intim.me Baby, ki z vodo, minerali in silicijevim gelom skrbno očisti dojenčkovo kožo in ji pomaga pri obnavljanju. Dodan ognjič deluje protivnetno ter odpravlja razdraženost in pordelost kože. Prilagojen pH poskrbi, da se izdelek povsem prilagaja koži, medtem ko arganovo olje skrbno ščiti in neguje kožo malčka. Izdelek je dermatološko in hipoalergeno testiran ter je primeren za najbolj občutljivo otroško kožo. Po delovanju pusti prijeten občutek svežine in udobja na koži ter sluznici.

Najboljše sestavine iz narave za varno čiščenje in nego

Gel Intim.me Baby z arganovim oljem in ognjičem vsebuje 99,9 % sestavin naravnega izvora in ne vsebuje sulfatov, parabenov, glutena, ftalatov, GSO-jev, fenoksietanola, silikonov, mineralnih olj, sintetičnih barvil ali arom. Pomirja razdraženo, rdečo kožo ali sluznico, z mislijo na okolje pa je pakiran v embalaži za recikliranje.

Priročna steklenička, ki je z vami tudi, ko niste doma

Skrb za dojenčka zahteva stalno pripravljenost in predvidevanje otrokovih potreb, še posebej, ko se z njim odpravimo na sprehod, izlet ali na obisk. Priročna steklenička gela Intim.me vsebuje 100 ml izdelka, ki nadomesti kar 400 klasičnih vlažilnih robčkov. S tem nam prihrani prostor v torbi in hkrati varuje naravo. Otrokovo kožo lahko očedite na enak način kot z vlažilnimi robčki, a praktično brez odpadkov, saj uporabljene robčke in toaletni papir preprosto odplaknete. Gel Intim.me je biološko neoporečen, skupaj z embalažo pa okolju nenevaren in biorazgradljiv.

Uporabljajo ga tudi že slovenske vplivnice

Gel Intim.me Baby je hitro postal prljubljen med mladimi mamicami, med katerimi je tudi priljubljena blogerka Mami na off. Avtorica bloga Danijela in v prvi vrsti predvsem mamica je čistilni gel z negovalnimi učinkovinami preizkušala na dopustu in zapisala, »da je uporaba gela zelo preprosta, koža po čiščenju pa navlažena in mehka, kar mi je najbolj všeč. Ena steklenička čistnega gela (50 ml) nadomesti cca. 200 vlažilnih robčkov in je primerna za na pot, tudi za pohajkovanje in naše številne malice v hribih.«

Trajnostna rešitev za higieno na poti ali doma

Snovalci gelov Intim.me poudarjajo pomen trajnostne naravnanosti, tako z vidika ohranjanja našega planeta kot tudi pri skrbi za otrokovo kožo s sestavinami iz narave. Slovensko razvojno podjetje je razvilo nežen in negovalen čistilni gel tudi za odrasle, ki je na voljo v različici brez dodanega vonja ali pa z dodanim oljem čajevca, ki deluje antiseptično in protivnetno. Za vse tiste, ki želijo uporabljati gel za intimno čiščenje tudi doma, zase ali za otroka, pa bo kmalu na voljo tudi dozirnik, ki se lahko namesti v toaletne prostore in je na voljo v vsakem trenutku.

Več informacij o izdelkih Intim.me je na voljo na spletni strani: https://intimme.eu/, FB in IG profilu.

Intim.me.
Ker nam je mar, zase in za okolje.


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki