Preizkusili smo 3D odlitke rokice, ki smo jih našli na spletni trgovini Bellybee. Z rezultatom smo zelo zadovoljni in Inina rokica že krasi našo poličko 🙂 Kako smo izdelali rokico pa si poglejte spodaj:

V prvem posnetku smo izdelali maso za izdelavo kalupa. To smo naredili tako, da smo zmešali 110ml alginatnega pudra in 220ml mlačne vode, v vodo smo počasi nauli puder in medtem ves čas mešali. Zmes smo mešali dokler ni bilo več grudic alginatnega pudra v vodi.

Za izdelavo kalupa je najbolje, da otrok spi medtem, ko mora držati rokico ali nogico v zmesi. Poskusili smo narediti kalup tudi medtem, ko je bila budna, vendar jo je bilo nemogoče prepričati, da drži rokico tri minute v zmesi.

Ko smo pripravili zmes, smo hitro vstavili Inino rokico v zmes in jo držali pri miru tri minute, da se je zmes strdila.

Ko se je kalup strdil, je bilo potrebno pripravit zmes mavca. To smo naredili tako, da smo zmešali 200ml mavca v prahu s približno 90 ml vode. Zmes je potrebno malo dlje mešati, da se odpravijo vse grudice. Mešamo dokler ne dobimo fine maso, nato vlijemo mavec v kalup.

Ker smo delali odlitek v večernih urah, smo pustili, da se je mavec strjeval do jutra (zadostuje tudi, če počakate 2-4 ure).

Potrebno je bilo razrezati plastičen lonček v katerem je bil kalup, da smo lahko prišli do odlitka iz mavca. Ko smo odstranjevali kalup, smo bili zelo previdni pri prstkih, da se niso poškodovali ali odkrušuli.

Končni rezultat smo nakoncu še pobarvali s priloženo srebrno barvo za dodatni učinek.

Pri izdelovanju odlitka smo se zelo zabavali in izdelek priporočamo vsakemu staršu!

Še en video za hec 🙂


Avtor: Danaja Marinšek, www.mamiinatinasolati.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki