Žensko telo je nekaj res čudovitega. Skozi čas odraščanja popolnoma spremeni svojo obliko, vse do točke, ko dozori, ko je pripravljeno, da v njem lahko zraste novo življenje.

Ženske smo blagoslovljene, da skupaj s partnerji, lahko ustvarimo novo osebo, čisto pravega malega človeka.

V času nosečnosti se spet zgodi ogromno fizioloških sprememb v našem telesu. Notranji organi se postopoma premaknejo, da naredijo prostor vse večjemu otročku v maternici, naše srce dela za dva, bije močneje, hkrati pa se spremeni postava v medeničnem predelu, poveča in raztegne pa se tudi koža okrog našega lepega nosečniškega trebuščka, na katerega smo tako ponosne.

Tretja nosečnost

Po porodu se vse v notranjosti telesa počasi, počasi postavi nazaj na svoje mesto, spremenjena postava daje pečat našemu materinstvu, raztegnjena in morda celo razpokana koža na trebuhu pa praktično vsaki ženski pusti malce grenak priokus. Vsaj v prvih mesecih po porodu, ko se začnejo kazati res ogromne spremembe, ki so nastale tekom nosečnosti.

Trenutno sem nekaj tednov čez polovico tretje nosečnosti. Štiri leta nazaj sva z možem zagledala čisto prvi plusek, ki je zrasel v krasnega fantiča. Po prvem porodu sem se zelo težko privadila na povešen trebuh, našla se je tudi kakšna strija, ki je nastala proti koncu nosečnosti, kljub temu, da sem si trebušček redno mazala z namensko kremo. V drugi nosečnosti je nastalo teh strij okrog popka in bokov še nekaj več, vendar ob dveh malih otročkih že ni bilo več čas, da bi se zelo obremenjevala s postavo.

Prišla je tretja nosečnost. V tem času se učim imeti rada svoje telo, ki je, kot sem napisala že na začetku, resnično čudovito. V njem sta se v popolnosti že razvila dva krasna fanta, raste in razvija pa se tudi tretji otroček.

Nekje na polovici nosečnosti si je otroček v meni očitno želel narediti kar največ prostora, zato je tudi trebušček kar hitro postal večji in posledično bolj napet, koža pa bolj suha in na trenutke celo malo srbeča. Nosečniški trebušček sem si pričela vsak večer po tuširanju mazati z Negovalnim oljem Nosečka Lekovita, ki je pakiran v lični ženstveni embalaži po 250 ml. Olje že v majhnih količinah zagotavlja negovalni učinek in jo nahrani ter ohranja vitalno, všeč pa mi je bilo tudi, da se hitro vpije v kožo.

Ne vsebuje parafina, silikonov in parfumov, zato je bilo zame še toliko bolj privlačno. Naravno in skoraj brez vonja. Mešanica soje, mandljev, olive, jojobe, sezama, avokada, šentjanževke, korenčka, ognjiča in ovsa neguje kožo, jo vlaži in ohranja mehko ter svilnato gladko.

Že kmalu po začetku uporabe je koža ponovno zadihala, čutila sem, kako se olje lepo vpija in jo vlaži. Po enem mesecu uporabe Negovalnega olja Nosečka pa je koža mehka, svilnata, občutek suhosti zaradi raztezanja in rasti je izginil.

Morda olje ne bo preprečilo strij, iz prejšnjih dveh nosečnosti vem, da se to skoraj zagotovo ne bo zgodilo, zagotovo pa pripomore k nežnosti kože, k negovalnemu občutku. V splošnem se mi zdi, da je koža bolj prožna, nimam občutka zategovanja in napetosti.

Razvajanje z Nosečka negovalnim oljem

Če sem v prvi nosečnosti negovalna olja in kreme uporabljala izključno zaradi preprečevanja morebitnega pojava strij, sem v drugi nosečnosti vse negovalne kreme dala na stranki tir, češ, saj sem tako in tako nagnjena k njihovemu pridobivanju, je pač v mojih genih.

V tretji nosečnosti pa Negovalno olje Nosečka uporabljam izključno zaradi sebe, zaradi ženske, žene in mamice v meni. Ker je žensko telo čudovito, izjemno, ker si zaslužim malo razvajanja z dodano vrednostjo, tudi v obliki negovanja svojega, spet spreminjajočega se, telesa. Čutim, da je ta nosečnost drugačna, da sem jaz drugačna, bolj se zavedam sebe, tega, kako sem čudovita, s strijami ali brez. Morda pa tokrat pod srcem nosim deklico?

Mamica Marija


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki