Ko začneš načrtovati nosečnost moraš najprej vedeti kdaj so tvoji plodni dnevi. Kar pa je vse prej kot enostavno, sploh če ne spadaš med tistih 20% žensk, ki imajo reden ciklus. Vsekakor nisi sama, nisi edina!

Za določanje plodnih dni obstaja kar nekaj metod, nekaj je takih, ki jih lahko sama “izvajaš” doma, ženske pa v ta namen obiskujejo svoje ginekologe, kar je v resnici lahko zelo zamudno.

Če je tvoj cikel reden potem boš za določanje plodni dni potrebovala le enostavno formulo, ki ti bo pomagala izračunati kdaj so tvoji plodni dnevi.


Od dolžine svojega ciklusa odšteješ 14 dni in tako dobiš informacijo o tem kdaj v mesečnem ciklus pridejo plodni dnevi.


V kolikor pa tvoj cikel ni reden, kar je bolj pogosto kot to, da je, imaš pa na voljo kar nekaj metod, ki ti bodo pri tem pomagale, med katere spadajo merjenje bazalne temperature, opazovanje sluznice (pri ginekologu) ter ovulacijski testi.

Ovulacijski testi so lahko dragi oziroma za njih zapraviš kupe denarja, sploh če se odločiš za urinske teste, ki so za enkratno uporabo. Lahko pa izbereš cenejšo in bolj zanesljivo alternativo in sicer ovulacijski test MaybeBaby, ki deluje na podlagi tvoje jutranje sline in je do 98% zanesljiv!

Ko se zjutraj zbudiš na lečo tega mini mikroskopa naneseš svojo prvo, jutranjo (izpod jezika) slino in počakaš 10 minut. Ko se slina posuši pa iz leče »prebereš« rezultate. Uporabljaš ga lahko prav vsak dan in tako spoznaš svoj mesečni ciklus in najdeš plodne dni!

ČLANEK JE OGLASNA VSEBINA


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki