Če imate probleme s tem, da vaš otrok noče spiti sirupa poskusite s katerim od spodaj naštetih načinov. Zmagovalni način je, da najprej pokažete otroku, da ste spili sirup vi (četudi je v pokrovčku le voda ali sok). Nato pa ga ponudite še otroku.

Verjamem, da bo ta nasvet prišel prav tudi vam in morda doziranje sirupa za otroke spremenite v igrico.

Moji ostali nasveti pa so naslednji:

 1. Z otrokom se igrajmo zdravnike (naprimer, da je bolan medvedek in nato skupaj z otrokom pomagamo medvedku, da se pozdravi s tem, da spije sirup).
 2. Starejšemu otroku od dveh let pa lahko ponudite, da sirup spije iz pokrovčka, kot sem to omenila zgoraj. Saj se tako počuti odraslega.
 3. Zelo zanimiv predlog, ki sem ga dobila v kratkem je bil tudi, da otroku rečemo, da je Calpol sirup od zajčkov in sirup za izkašljevanje od metuljčkov. Menda deluje, vredno je poskusiti.
 4. Vedno bodite dobre volje, ko dajete otroku sirup, kljub temu, da je otrok bolan. Saj otrok čuti vaš strah in slabo voljo in je zato sam še bolj prestrašen ter nejevoljen.
 5. Na sebi pokažite kako boste dozirali zdravilo in kako to zdravilo pomaga vam, saj si bo tako tudi otrok želel to preizkusiti. Ta metoda se sedaj vedno obrestuje pri nas, saj hčerka hoče ponoviti na sebi vse kar počnem jaz. Ali pa pokaže, da moram tisto, kar je naredila ona ponoviti tudi jaz.
 6. Sirup poskusite dozirati po kapljicah z brizgo, ki jo kupite v lekarni v otrokova usta.
 7. Dodajte sirup v čaj in ga ponudite otroku. Seveda po posvetu z zdravnikom.
 8. Ko otrok spije sirup ga vedno pohvalite. Sama razmišljam, da bi na steno nalepila velik bel list in z različnimi štampiljkami označila kdaj sem hčerkico pohvalila za kakšno stvar, saj mislim, da bo tako drugič še z večjim veseljem pomagala.
 9. Vprašajte zdravnika, če lahko sirup dozirate po tem, ko je bil shranjen v hladilniku? Saj morda v primeru vnetja dlesni otrok rajši spije mrzel sirup, saj se mu dlesni tako še dodatno pomirijo. Nekateri sirup zmrznejo in ga starejšim otroku ponudijo, da ga lahko nato poliže, kot sladoled.
 10. Svojemu otroku vedno povejte resnico, da kljub temu, da sirup morda ni odličnega okusa, mu bo pomagal ozdraveti.
 11. Vprašajte zdravnika ali je možno določeno zdravilo dobiti v različnih oblikah, ki bolj ustrezajo vašemu otroku (morda v prahu, da se lahko zmeša v čaj). Ali morda bolj koncentriran sirup, da ga lahko dozirate v manjši količini.
 12. Vprašajte zdravnika tudi ali lahko otroku ob sirupu ponudite njegove najljubše jedi ali lahko izničijo učinek sirupa?
 13. Morda ga zamotite z risankami ali filmi ali mu jih obljubite po tem, ko pridno spije sirup.
 14. Vedno preberite priložena navodila v celoti ter se v primeru morebitnih vprašanj obrnite na zdravnika ali farmacevta. Saj je dobro poznati tudi stranske učinke, če se morda pojavijo.
 15. Nasvet, ki vam lahko pride prav pri doziranju kapljic v oči ali ušesa pa je, da jih prej segrejete, saj nihče ne mara hladnih kapljic v oči ali ušesa sploh pa ne otroci. Segrejte jih kar v rokah s tem, da jih nekaj minut grejete v rokah.

Predvsem pa si ob bolezni otroka vzemite čas in ga pocrkljate ter z njim počnite stvari, ki si jih sam želi.

Tudi sama sem že večkrat na nosecka.net našla zelo uporabne informacije in zato verjamem, da vam bodo tudi vsi moji naslednji prispevki z nasveti in napotki prišli še kako prav. Ter, da jih boste vsakič z veseljem prebirali.Preberi še:

 


Avtor: Klavdija Vidic, www.izberimodro.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki